Το μάθημα ασχολείται με την λειτουργία και διοίκηση των σύγχρονων συστημάτων Διανομής εμπορευμάτων.
Η Φυσική Διανομή, περιλαμβάνει, όλες τις δραστηριότητες που συμμετέχουν στην μετακίνηση πρώτων υλών και ετοίμων εμπορευμάτων, τόσο από τον προμηθευτή προς την αρχή της παραγωγικής διαδικασίας, όσο και από το τέλος της διαδικασίας παραγωγής ή την αποθήκη ετοίμων, προς τον τελικό καταναλωτή.
Ο στόχος της διαχείρισης της Διανομής είναι να σχεδιάσει και να λειτουργήσει ένα Δίκτυο Διανομής, που επιτυγχάνει το απαιτούμενο επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών και το κάνει με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Η σωστή χρήση των μεταφορικών μέσων, του εργατικού δυναμικού και του εξοπλισμού, οδηγούν στην αποτελεσματική και γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών.
Σε κάθε μία από τις ενότητες του μαθήματος, παρουσιάζονται τα ισχύοντα στην δομή των Δικτύων Διανομής.
Ο στόχος του μαθήματος είναι, οι συμμετέχοντες, να ενημερωθούν σε θέματα όπως:
Το μάθημα ασχολείται με τον σχεδιασμό, τη μεθοδολογία, τις τεχνικές σωστής επιλογής εξοπλισμού, προγραμματισμού, λειτουργίας και παρακολούθησης ενός Δικτύου Διανομής.
Από έρευνες που έχουν γίνει σε επιχειρήσεις, έχει διαπιστωθεί, ότι σε αυτές δεν λείπουν τα υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά τα μεσαία στελέχη τα οποία να είναι σωστά ενημερωμένα σε θέματα διαχείρισης Φυσικής Διανομής.
Το παρόν μάθημα απευθύνεται όχι μόνο σε όσους εργάζονται σε Τμήματα Διανομής, αλλά και σε όσους εμπλέκονται στο στρατηγικό σχεδιασμό των Δικτύων Διανομής και στην ποιοτική και οικονομική αξιολόγηση της λειτουργία του Δικτύου Διανομής μιας επιχείρησης.
Η παρακολούθηση γίνεται αποκλειστικά από το Διαδίκτυο μέσω απλού εκπαιδευτικού λογισμικού (πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης), παρέχεται ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή εκπαιδευτική υποστήριξη. Από τη στιγμή που ένας υποψήφιος γίνεται δεκτός στο Πρόγραμμα, δημιουργείται λογαριασμός χρήστη στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, στον οποίο δίνεται πρόσβαση στην εκπαιδευτική ενότητα της επιλογής του. Στα πλαίσια της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας γίνεται ανάρτηση σε εβδομαδιαία βάση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού του υπεύθυνου διδάσκοντα. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει βίντεο, ηλεκτρονικές σημειώσεις με θεωρία και παραδείγματα τα οποία είναι σε μορφή pdf με δυνατότητα αποθήκευσης και εκτύπωσης, ώστε να είναι εφικτή η μελέτη και offline. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος υπάρχει η δυνατότητα τεστ αυτοαξιολόγησης. Ο εκπαιδευόμενος έχει πρόσβαση, οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε έχει σύνδεση Internet, σε όλες τις δραστηριότητες, πηγές πληροφοριών και ανακοινώσεις του εκάστοτε μαθήματος και του κοινοποιούνται στοιχεία επικοινωνίας με τον διδάσκοντα για επίλυση αποριών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να:
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και προσωπικό λογαριασμό e-mail.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
H εξεταστική διαδικασία πραγματοποιείται εξ αποστάσεως μέσα από την πλατφόρμα e-learning με τη συμπλήρωση τεστ επίδοσης (ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής) το οποίο είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματιστεί σε συνεννόηση με τον εκπαιδευόμενο η εκπρόθεσμη συμμετοχή του στην τελική εξέταση με την προϋπόθεση ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα πάνω από ένα έτος από την εγγραφή του στην αντίστοιχη διδακτική ενότητα.
Κόστος Σεμιναρίου: 430.00 €
Αρχικό κόστος σεμιναρίου χωρίς έκπτωση.
Κόστος με έκπτωση στα 310.00 €
για Ανέργους, Πολύτεκνους-Τρίτεκνους, AMEA, Πτυχιούχους-Φοιτητές ΠαΠει, Εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Πειραιά (μόνιμοι ή με σύμβαση), Δημοτικούς Υπαλλήλους.
Κόστος με έκπτωση στα 370.00 €
για Προπτυχιακούς Φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ ή άτομα έως 30 ετών που είναι κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Συμμετέχοντες προηγούμενων κύκλων, Εγγραφή σε τουλάχιστον δύο μαθήματα ίδιας περιόδου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.
Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Ειδικεύτηκε στην μόλυνση του περιβάλλοντος και είναι Διδάκτωρ του ιδίου Γαλλικού Πανεπιστημίου.
Τα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σε υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις, σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες. Αναλυτικότερα υπήρξε υπεύθυνος οργάνωσης και προγραμματισμού παραγωγής στο εργοστάσιο καλσόν στην «ΒΙΟΛΕΞ BIC ABEE». Στην συνέχεια Διευθυντής Διακίνησης και Logistics Manager στην ίδια εταιρία. Επίσης Γενικός Διευθυντής της «Logistics Services Hellas AE» (όμιλος ELGEKA), Logistics Director της «Omega International Transport», Logistics Director Ελλάδος της «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ» ,Logistics Director και ανταλλακτικών του «Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη» και Γενικός Διευθυντής του ομίλου «Gi & Ge». Σήμερα είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Logistics.
Από το 1999 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο μεταπτυχιακό των Logistics, σαν εξωτερικός συνεργάτης, και είναι ο διδάσκων στα μαθήματα Logistics, του E-Learning του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει κληθεί ως ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια με θέματα τα: Logistics, Δίκτυα Διανομής, Αποθήκες, Συσκευασία κ.λπ. Έχει αρθρογραφήσει στην Ημερησία, Εξπρές, Ναυτεμπορική, Κέρδος, Plant Management, Logistics & Management, Supply Chain & Logistics, Οργάνωση και Οικονομία.
Διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Logistics Αθήνας (ΕΕL) για 4 χρόνια, και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (εεδε), του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής (ΙΔΙΠ), του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος (ILΜΕ), Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP, ΗΠΑ), International Society of Logistics Engineering – (SOLE, ΗΠΑ).
Για να προχωρήσετε στην παρακολούθηση της συγκεκριμένης διδακτικής ενότητας, παρακαλούμε εγγραφείτε σε αυτό μέσα από την ειδική φόρμα εγγραφής και παρακολούθησης μαθημάτων.
Επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε ότι χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία. Τα cookies που χρησιμοποιούμε είναι τα παρακάτω: Session cookie: Απαραίτητο cookie που βοηθά στο να γίνει χρηστική η ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτό το cookie. Το συγκεκριμένο cookie έχει ισχύ 365 ημέρες.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.